SafetyFirst

Safety First app skal sikre færre uheld på arbejdspladsen!

Safety first app skærmbilleder case

Safety First Appen har gjort det let for medarbejderne at dele erfaringer om potentielle farlige arbejdssituationer. Det har resulteret i en markant stigning i rapportering af nærved-uheld og forslag til forbedringer af arbejdsmiljøet og sikkerheden.

Kernen i den nyudviklede smartphone app til Aarhus Sygehus er en instagram-lignende app til at vise uheldige arbejdssituationer, så der ikke sker uheld fremover. Afdelingerne på midtVask kan hurtigt se og kommenterer på billederne og episoderne, så de bliver bedre til at fange episoderne tidligt i processen, så uheldene mindskes på vaskeriet.

Nomineret til Arbejdsmiljø Prisen 2015

”Forebyggelse af arbejdsulykker skal være hurtig, tilgængelig og let at dele, for så sker der noget. Vi er ikke skriftlige, men vi kommunikerer i billeder. Det er en kæmpe fordel, at vi med appen bruger et redskab, som vi kender fra vores dagligdag i andre sammenhænge – det er bare ét klik, og jeg deler mine fotos og idéer med de andre på arbejdspladsen. Det er let og ligetil, og der kommer mange flere forslag til forbedringer af arbejdsmiljøet”, siger vaskerichef hos midtVask Pernille Lundvang.

“Appen er ny og anderledes måde at tænke arbejdsmiljø sammen med moderne teknologi. Den gør det nemt for flere medarbejdere at være en del af indsatsen for at skabe et sikkert arbejdsmiljø. Og ideen med at bruge fotos er en rigtig god løsning på en arbejdsplads, hvor der ikke er meget skriftlighed. Desuden kan den løsning, som man har udviklet hos midtVask, nemt bredes ud til andre brancher”, siger Lisbeth Lollike, formand for Arbejdsmiljørådet.

Generisk platform til andre brancher

Appen og platformen er udviklet generisk, så mange andre brancher kan benytte Safety First appen internt på deres arbejdsplads. Potentielt kan platformen mindske uheld i hele landet, hvis en masse andre virksomheder tager setuppet til sig – derfor er initiativet blevet tildelt en flot nominering.

Hvis man ser endnu mere visionært på det, kan den ret hurtigt justeres til at kunne bruges internationalt og skaleres ud i hele Europa. Danmark bliver dog den første store prøve for Safety First app-konceptet.