iCareCoops

iCareCoops er et ambitiøst projekt 2-årig finansieret af AAL-program til at tackle den stigende efterspørgsel i ældreplejen.

iCareCoops app skærmbilleder case

I løbet af de næste 40 år er andelen af befolkningen over 65 år i EU fordoblet. Andelen er stigende fra 17% i 2005 til 30% i 2050. På grund af disse demografiske ændringer vil denne adfærd blive meget relevant på lang sigt. Denne udvikling har kritiske sociale og økonomiske konsekvenser for de europæiske sundhedssystemer. De står allerede overfor udfordringer indenfor bæredygtighed og ressourceknaphed.

Vision

Det kooperative koncept er allerede godt etableret og har succes indenfor mange områder og dokumenteres som en lovende løsning til ældreplejen. Da det tilskynder uformelle plejere og pleje organisationer til at bygge autonome, regionale plejeordninger. iCareCoops er identificeret med nye informations- og kommunikationsteknologier, som det manglende led til et hurtigere uafhængigt pleje samfund i hele Europa.

Aktører og Servicer

iCareCoops er udformet som et tre-niveau-koncept med oplysninger, samarbejdsvillighed og, ALL-drevne serviceniveauer. Disse intelligente, interaktive og inkluderende tjenester kan nemt tilgås på en kraftfuld web-baseret platform med en fleksibel og skalerbar arkitektur.

Brugerne vil finde afgørende viden om ældrepleje og kooperativer på det komplementære Open Knowledge Hub. Eksisterende AAL værktøjer vil blive dybt integreret via AAL Løsningsvælger og en gratis CareCast App med en åben API.

Program

iCareCoops samler syv partnere fra seks forskellige europæiske lande. Eksperter med speciale inden for ældrepleje, kooperativer, IKT, og AAL applikationer. Baseret på omfattende basis forskning og undersøgelser vil de udarbejde et koncept for IKT-drevne pleje kooperativ. Slutbrugerne vil blive inddraget i alle faser af projektet. Platformen vil blive demonstreret i et rigtigt miljø med blandt andet den Senior Citizen Cooperative Riedlingen, en pioner inden for pleje kooperativer.

iCareCoops er et projekt, der medfinansieres af Europa-Kommissionen, fælles AAL-program og de tilhørende nationale kontorer i Østrig, Belgien, Rumænien, Slovenien, Spanien, Schweiz og Danmark.