ENBUS

ENBUS App gør det nemmere for brugerne at finde produkter, der kan reducere energiforbruget i bygninger.

ENBUS app skræmbilleder case

Med denne app er det muligt at søge i produkter i forskellige produktgrupper, fx vinduer, isolering, ventilation og opvarmning.

Det giver et godt og hurtigt overblik over produkter i en bestemt gruppe, og det er muligt at indsnævre søgningen, til fx vinduer, du kan søge efter tre lags vinduer lavet af træ. En normal søgning på internettet vil kun give links til forskellige websider fra distributører og det vil tage lang tid at lave en tilsvarende liste. Denne app vil give dig en liste på farten og omfatter søgeparametre.

Denne app giver også en detaljeret vejledning om, hvad man skal overveje, hvis du tænker på at renovere dit hus eller lejlighed. Der er desuden en grundig forklaring af de forskellige søgeparametre under hver produktkategori.

Appen beregner den potentielle energi besparelse, hvis chancing fx vinduerne i huset. Det er muligt at vælge mellem tre forskellige ”standardiserede” hustyper (parcelhus, rækkehus og flade) og to steder (København i Danmark og München i Tyskland). Energibesparelserne er lavet med de beregningsprogrammer ASEPI og Energi Plus.

EU (FP7) program

Denne app er blevet lavet som en del af et stort EU (FP7) program. Det er blevet gjort som et eksempel på, hvordan man kan udbrede kendskabet, motivation og information til husejere, der har tænkt på at renovere deres hus. Databasen i denne app er ikke så stor til at begynde med, men kan øges til tusindvis af produkter i fremtiden.