Appy Days

Danmarksmesterskabet i app-udvikling, Appy Days, er en årlig tilbagevendende konkurrence, hvor man kan dyste om at designe og udvikle den bedste app

Appy Days app skærmbilleder case

Alle kan deltage, så længe man er dygtig, ambitiøs, har en grundlæggende viden om app-udvikling og viljen til at blive 100-meter-mester i app udvikling og digitalt koncept design.
Konkurrencen afholdes ved at 10 udvalgte virksomheder med en app idé matches med projektledere, grafikere og app udviklere. Herefter skabes der værdi for alle parter, idet virksomhederne får værdifulde input, mens app-eksperterne afprøver sine kompetencer, arbejder sammen som team og udretter mirakler.

I forbindelse med Appy Days 2014, som var fjerde gang, den sjove og udfordrende konkurrence blev afholdt, sponsorerede Ideal Development en app til eventet.
Appen giver inspiration til og demonstrerer, hvordan man kan bruge en af de nyeste teknologier indenfor apps, nemlig beacons.

Beacon teknologi

Beacons er teknisk set en super lille computer, som udsender et bluetooth signal, der kan opfanges af alle moderne smartphones og tablets. Man kan tænke på en beacon som et lille fyrtårn, der er installeret på en bestemt lokation og udsender sin tilstedeværelse til alle skibe (smartphones) omkring den. Afstanden mellem smartphone og beacon kan være helt ned til 5 cm og op til 70 meter. Telefoner og andre smarte devices indenfor denne afstand kan opfange bluetooth signalet, uden beacon og telefon skal parres, og derved estimeres distancen til en beacon ved at måle det modtagne signals styrke. Jo tættere du er på en beacon, desto stærkere er signalet.

Smartphones kan opfange signal fra flere end én beacon på samme tid. Hvis der er tre eller flere beacons indenfor ovennævnte afstand, beregner telefonen afstanden til hver beacon og bruger disse data til at estimere den relative lokation. Denne teknik er noget sømænd har brugt i årevis, når de skulle navigere på det åbne hav ved hjælp af fyrtårne eller stjernehimlen. Hver beacon kan identificeres unikt, fordi de udsender bluetooth signalet med hvert sit ID.

Når man har et beacon-ID og en afstand til denne beacon, får man en mikro-lokation og en kontekst. Det vil sige, at man kan tage den enkelte beacon og afhængigt af dennes afstand til en smartphone, kan man vise forskellige aktioner/skærmbilleder i en app på brugerens smartphone

Beacon Hunt – virtuel skattejagt

Ved hjælp af denne teknologi har vi udviklet en Beacon Hunt i Appy Days 2014 appen, som foregår ved at:

1. Deltagerne til eventet scanner en QR-kode opsat i et lokale på Silkeborg Business College, hvor Appy Days blev afholdt.

2. Efter scanning detekteres tre beacons, som er gemt forskellige steder, hvorefter jagten på dem går ind.

3. Man vælger én beacon, som man først vil finde og går i den retning pilen peger.

4. Indikatorer i app’en viser, om tampen brænder, dvs. hvor langt der er til den gemte beacon, og om man går i den rigtige retning.

5. Efter den første beacon er fundet findes de resterende to på samme måde – alt sammen mens tiden tikker.

6. Når legen er færdig kan man registrere sin tid på Facebook, og vinde en iPad hvis man er den hurtigste Beacon Hunter.

Inspiration til andre brancher og formål

Foruden at være en sjov virtuel skattejagt, giver denne app inspiration til, hvordan man kan bruge beacon-teknologien. Især indenfor detailbranchen er der uendelige muligheder med f.eks. in-store analyser, proximity marketing, navigation til bestemte varer og pengeløs betaling. Uanset hvordan det udføres er målet med brugen af teknologien den samme, nemlig at give en ekstraordinær god brugeroplevelse.