En af de store app projekter Ideal Development arbejder på højtryk med at færdiggøre er Workr Appen. Workr er et spændende projekt, som Ideal Development igennem det sidste år har udviklet på. Ideal Development står bag både Workr designet og udvikling og vi ser frem til at komme i mål og offentliggøre appen i App Store i løbet af de næste par uger.

Unge iværksættere bag appen

Yonas Valentin, Sebastian Igens og Mikkel Friberg er de tre kreative og business orienterede iværksættere fra Aarhus, som står bag appen. Formålet med appen er at lette hverdagslivet, ved at skabe en platform, hvor man som bruger kan udbyde eller tilbyde opgaver.

Idéen lyder umiddelbart simpel, men kan have en stor betydning for fremtidens måde, at arbejde på. Vi kender allerede virksomhederne, som fx Airbnb, GoMore og Uber, der inden for deleøkonomi har haft en stor verdensomspændende succes.

Deleøkonomiske koncepter udnytter de digitale teknologier til at skabe kontakt mellem interesserede privatpersoner. Det vigtigste er at se mulighederne og udnytte dem. Det har de tre iværksættere fra Aarhus gjort. De har skabt en platform, som kan være matchmakere mellem privatpersoner.

Hjælp til hverdagens opgaver

Idéen bag appen er, at alle kan hjælpe til. Brugerne kan være ufaglærte eller faglærte indenfor deres områder. I appen skal brugerne rate og anmelde hinanden og derved sikres der et højt kvalitetsniveau. Nutidens sociale medier giver mulighed for at opbygge tillid til andre brugere. Online betalingssystemer håndterer transaktionerne og i Workr er det muligt at betale direkte med MobilePay.

Appen vil i starten være gratis og uden nogen gebyrer. Workrs vision er, at alle skal have en mulighed for at bidrage og derfor skal ingen begrænses i muligheden for at tjene penge på opgaverne. Alle har noget de er gode til og med Workr, kan alle få lov til at hjælpe hinanden. Workr er ene og alene formidler af opgaverne og resten er op til brugerne selv.

Hvis man dissekerer Workr appen, finder man ret hurtigt frem til, at appen helt grundlæggende handler om, at give brugerne mere frihed i deres hverdag. Denne frihed har jeg forsøgt at illustrere med Workrs visuelle identitet.

Tanker bag designet

Vi hos Ideal Development elsker at arbejde med startups og passionerede kunder. Vi brænder for at udvikle kvalitets apps og Workr er ingen undtagelse.

Ideal Developments grafiske designer og konceptudvikler Signe Marie Dahm, har stået bag udviklingen af designet og Workrs visuelle identitet. Signe fortæller om tankerne bag designet:

“Hvis man dissekerer Workr appen, finder man ret hurtigt frem til, at appen helt grundlæggende handler om, at give brugerne mere frihed i deres hverdag. Denne frihed har jeg forsøgt at illustrere med Workrs visuelle identitet.

Helt grundlæggende er farvevalget til Workr valgt ud fra kerneværdierne. Farvevalget ligger i spændingsfeltet mellem de frie, dynamiske grønlige nuancer og de seriøse, troværdige blålige nuancer. Tilsammen giver dette et unikt udtryk, der symboliserer Workrs kerneværdier og skaber en god grundpalet for app designet.  

I udviklingen af logoet, har jeg fokuseret på mødet mellem parter. Som det kan ses på billedet, har bomærket ‘W’, i logoet, flere symbolske og visuelle referencer til dette møde. Referencer i form af elementer og farver der mødes eller udfoldes, og tilsammen danner noget nyt og betydningsfuldt. Som en bonus har ‘W’ visuelle referencer til en fugl. En fugl der flyver og er fri og dermed symbolet på den frihed, som Workr kan give sine brugere i deres hverdag.”