Sebastian Rask Jepsen har afsluttet praktikforløbet som software developer hos Ideal Development. Sebastian har en baggrund fra datamatikeruddannelsen på Erhvervsakademiet i Viby. Under uddannelsen er der fastlagt et praktikforløb, som normalt forløber over 2-4 måneder, hvor der arbejdes 37 timer om ugen i en tilknyttet virksomhed.

I løbet af Sebastians uddannelse fik han en stor interesse i at udvikle apps og derfor faldt valget på Ideal Development. Vi har talt med Sebastian om hans tanker om praktikforløbet.

Hvorfor søgte du praktikplads hos Ideal Development?

Jeg søgte hovedsageligt efter praktikpladser, som kunne tilbyde mig, at arbejde med udvikling af apps. Ud af fire virksomheder, der tilbød mig en praktikplads, valgte jeg Ideal Development, eftersom det var den eneste virksomhed, der kunne sikre, at jeg kunne komme til at arbejde med app-udvikling. Derudover får du hos Ideal Development ansvar og stor indflydelse på omfattende og spændende projekter.

Hvad gjorde du dig af forventninger inden forløbet?

Efter jeg havde accepteret praktikpladsen hos Ideal Development, blev det meldt ud, at jeg primært ville arbejde med udviklingen af apps til iOS. Eftersom jeg ikke ejer, eller nogensinde har ejet, en Mac med OSX, fik jeg lov til at låne en MacBook før jeg startede.

Formålet med dette var, at jeg skulle stifte bekendtskab med styresystemet og tage et kig på udviklingsmiljøet. Jeg brugte meget af min fritid i op til praktikstart på at lære mig selv det fundamentale ved Swift og Xcode. Det gjorde jeg ved at springe ud i iOS udvikling.

Det viste sig at være en god investering, da det resulterede i, at jeg meget hurtigere kunne sætte mig ind i projekterne. På samme tid følte jeg, at jeg havde værktøjerne til at skabe værdi fra starten af.

Hvad er den største forskel på at studere og på at være i praktik?

Den største forskel er uden tvivl mængden af ansvar. Ideal Development har ikke tøvet med at give mig en masse ansvar, ved bl.a. at sætte på mig opgaver med deadlines og lade mig have kontakten med store og vigtige kunder. Jeg har hovedsageligt lært udvikling til iOS i mit praktikforløb, som har styrket mine kompetencer meget.

Fra et socialt perspektiv har jeg lært meget om, hvordan man interagere i en virksomhed. Det er en af de ting, der er svært at sætte en finger på, men den måde man kommunikerer og agerer i en virksomhed er anderledes end skolemiljøet.

Kontorerne hos ideal Development er meget åbne, hvilket gjorde det utroligt let og naturligt at spørge de andre udviklere om hjælp, hvis nødvendigt. Ideal Development er en meget tæt og social arbejdsplads. Her er en god atmosfære og det gør, at dine kollegaer hurtigt bliver til dine gode venner.

Hvordan er Ideal Development, som en arbejdsplads?

Ideal Development er meget fokuseret på interaktiv design, hvor kunderne er med gennem hele udviklingsprocessen. Dette sikre, at slutproduktet ikke kun er tilpasset kundens forestillinger, men at der også er taget højde for slutbrugerne.

Ideal Development skiller sig ud fra mængden, ved altid at have fokus på deres apps ydeevne. De mobile platforme har ikke samme råstyrke, som brugerne kender fra deres computere. Ideal Development sikre sig at ydeevnen er i top, ved altid at udvikle native apps.

Kontorerne hos ideal Development er meget åbne, hvilket gjorde det utroligt let og naturligt at spørge de andre udviklere om hjælp, hvis nødvendigt. Ideal Development er en meget tæt og social arbejdsplads. Her er en god atmosfære og det gør, at dine kollegaer hurtigt bliver til dine gode venner.

Hvilken type projekter har du siddet med?

Jeg har arbejdet med en del forskellige app-projekter. Både til Android og iOS. I starten af praktikforløbet var opgaverne hovedsageligt små bug-fixes, rettelser af fejl og test af nye features. Med tiden fik jeg ansvar for selv at udvikle features i apps

Fortæl lidt om sammenhængen mellem din praktik og din hovedopgave.

Hovedopgaven har i realiteten ikke rigtig noget at gøre med praktikforløbet. Problemformuleringen som hovedopgaven bygger på, er udarbejdet i samarbejde med Ideal Development. Samtidig er jeg heldig, at jeg kan få feedback fra mine kollegaer, samt gøre nytte af nogle af de andre ressourcer, som Ideal Development tilbyder deres ansatte.