Ifølge en rapport fra App Annie vil den globale app økonomi stige fra ($ i milliarder) $1,782 i 2017 til $2,444 i 2018, en stigning på 37%. Det skyldes at flere og flere virksomheder i de forskellige industrier er begyndt med at bruge apps til at booste deres omsætning og bruge apps til at opfylde kundernes krav. Her er Ideal Developments top 5 trends i app udvikling i 2018.

 

1. AI (Artificial Intelligence)

AI er kunstig intelligens i maskiner, det betyder at maskiner er i stand til at lære, tage beslutninger og overveje ting. Dette er noget som de store IT-virksomheder som Google, Facebook, IBM og Amazon har stor interesse i og har opkøbt nogle af de startups som er eksperter i AI. Så tænker man, “Hvad har AI og en app tilfælles?” jo nu skal du høre. AI bruges til at studere vores vaner når vi bruger en app. Dette kan ses i Spotify, når man liker nogle sange så vil appen automatisk foreslå andre sange i den samme genre.

2. AR (Augmented Reality)

AR er en kombination af en virkelige verden og den, computergeneret data. AR skal ikke forveksles med VR som er Virtual Reality, en verden som er computergeneret og ikke kombineres med den virkelige verden. Der findes mange apps som allerede anvender AR og mange af de Apps er i toppen af App Store og Google Play. PokemonGO fra Niantic er et af de mest kendte apps som bruger AR. Den måde det fungerer på er at man igennem sit kamera på mobilen kan se den virkelige verden og en computergeneret Pokemon som man skal fange. Et godt dansk eksempel på AR kommer fra Books & Magic, historien bag “Den lille havfrue”. Imens du læser bogen, kan du tage mobilen eller din tablet, åbne kameraet og du ville se levende billeder med video og lyd.

3. IoT (Internet of Things)

IoT er den nye bevægelse hvor alle nye ting bliver koblet til internettet og dermed kan give bedre service. På CES 2018 (Consumer Electronics Show) som bliver afholdt i Las Vegas hvert år har vi set at de fleste produkter kan blive koblet til internettet og dermed blive styret via en app på mobilen. Et af de produkter som blev præsenteret på CES 2018 er Samsung Family Hub køleskab, den fungerer på den måde at man kobler den til alle de smarte produkter man har i hjemmet, desuden vil den foreslå opskrifter af fødevare som er tæt på deres udløbsdato, så man ikke behøver at spilde mad. Dette er blot et af de mange produkter som vi kommer til at se i løbet af 2018, som kan blive koblet til internettet og dermed give et bedre service for kunderne.

4. Sikkerhed

Sikkerhed kommer til at spille en stor rolle i 2018 på grund af den mængde af data som stor virksomheder kan bruge eller sælge til andre virksomheder. Brugernavn og adgangskode er blevet forældet og flere bruger efterspørger bedre og mere sikker teknologi til deres data og produkter. De fleste mobiler og tablets i dag har ikke kun en adgangskode som man kan have, men også en fingeraftryksscanner som man ikke kun kan bruge til at låse mobilen op, men også til at gennemføre betaling via de forskellige apps. Men nu er vi ved at gå væk fra fingeraftryk og hen til ansigts scanning som vi kan se i den nye iPhone X med dens Face Id, som scanner ansigtet for at give brugeren adgang til mobilen. Samsung har valgt at scanne brugernes øjne, med deres Iris scanner, som så kan åbne mobilen op.

5. Mobilbetaling

Man skulle tro at mobilbetaling er en ny ting, som startede sin innovation med smartphones, men det passer ikke helt. Finlands Merita Bank har i 1997 indført at man via SMS kunne betale, det kommende år så man, at flere og flere virksomheder indførte den teknologi. Det hele skete et årti før den første iPhone. Vi har allerede set at der er mange apps som man kan bruge at betale med, en af de mest kendte i Danmark er MobilePay fra Danske Bank. Men udviklingen stopper ikke der, Apple har introduceret deres Apple Pay som man kan bruge de fleste butikker, Google ventede ikke længe til at introducer deres egen produkt Google Wallet. Apple Pay findes allerede i Danmark og der er en del butikker som tillader at man betaler via Apple Pay. Google’s Wallet er endnu ikke lanceret i Danmark. Nets A/S har også lanceret Dankort app som man kan bruge til at betale med i de fleste butikker i Danmark.

Der sker meget på app markedet, og det er meget vigtigt at man holder sig opdateret med de nyeste trends. Både som appudvikler og generelt virksomheder som kunne tænke sig at have sin egen app for at kunne levere bedst muligt service til deres kunder.