Hos Ideal Development følger vi altid spændt med, når nyeste version af Apples iOS styresystem bliver offentliggjort. Lige nu drejer det sig om iOS 11, som bliver tilgængeligt i efteråret 2017.

iOS 11 er spækket med hundredvis af nye features, som alle har til mål at leve op til de nyeste krav indenfor software. Disse features forbedre brugervenligheden og sætter nye standarder for udviklingen.  

Vi har taget et kig på de features, som vi udviklere er særlig interesseret i.

1 – iPaden får en Dock

iPaden får en Dock, som vi kender den fra Macbooken. Her er det muligt at have op til 15 forskellige apps. På denne måde opnåes en let og hurtigt adgang til dine udvalgte apps. Det bliver muligt at få Docken frem, selvom man har andre apps åbne. Dette gøres enkelt ved blot at swipe op fra bunden af skærmen på din iPad.

2 - Drag ‘n’ drop

Nu bliver det muligt at drag ‘n’ drop dine filer, tekst, app ikoner og meget mere i mellem apps. Det vil sige, at det fx bliver muligt at udvælge billeder i sin Photos app, og dragge dem over til Mail appen. Når der er valgt nogle elementer, er det stadig muligt at skifte mellem apps og bruge den anden hånd til at navigere rundt med.

3 - Fokus på UI

I iOS 10 kom der en opdateret Music app, med et minimalistisk og simpelt design. Apple har i løbet af iOS 10 justeret, og tweaket Music appen. Det UI man ser i Music appen kommer nu til flere af iOS standard apps i iOS 11. Der er dog generelt mange tweaks og små ændringer rundt omkring i iOS 11, som medvirker til en bedre brugervenlighed.

 

4 - Siri er blevet klogere

Apple har, ligesom Google, haft fokus på machine learning. Siri har fået flere kommandoer, som man kan benytte sig af. Udover dette har Apple haft fokus på at implementere AI i deres apps og generelt i iOS11, for at gøre oplevelsen og brugen af apps lettere.

5 - En ny AppStore

AppStore har fået en total redesign. Hele appen har fået et nyt og lækkert design. Der er kommet en “Today” tab, hvor det er muligt at se dagens app og dagens spil. Samt andet indhold som er forskellige dag for dag. Spil og apps har fået hver deres tab, så der fremadrettet findes 2 separate hitlister.

 

Det er samlet set en utrolig spændende opdatering, og vi ser utrolig meget frem til de næste beta versioner, så vi kan få prøvet disse nye features af og integreret i vores nye apps.

ios 11 apple opdatering artikel
Foto: Apple