Hos Ideal Development er vi altid spændte, når Apple og Google lancerer nyheder på deres konferencer. Vi har taget en snak med vores to lead udviklere omkring de nye opdateringer til henholdsvis iOS og Android.

Apple, iOS:

Nyhederne hos Apple drejer sig primært om det nye styresystem iOS 12, som er tilgængelig fra september 2018, og indeholder et hav af nye features.

En af hovedfunktionerne for iOS 12, er optimering af performance på iPhonen, så styresystemet bliver op til 70% hurtigere til bestemte opgaver. Opdatering er bl.a. tilpasset iPhone X, hvilket betyder at styresystemet bliver nemmere for iPhone X brugere, særligt i forhold til multitasking funktionen. Det nye styresystem bliver tilgængeligt fra helt tilbage fra iPhone 5S og nyere.

iOS 12 har også fokus på Augmented Reality, og med den nye opdatering kommer der flere komplekse værktøjer i forbindelse Apples lancering af ARKit2. Her bliver det blandt andet muligt at dele objekter, samt en helt ny multiplayer funktion. Apple annoncerede desuden en ny app som kommer med iOS 12, Measure appen. Denne app benytter sig af det nye og forbedrede ARKit2 framework og gør det muligt at måle næsten alting omkring dig, kun ved brug af din iPhone. Aldrig mere skal man ærgre sig over at være kommet afsted i Ikea uden et målebånd, hvis man blot har husket sin iPhone.

Her er en liste af nogle af de funktioner, som vi kan forvente i iOS 12:

  • Kamera appen får en update.
  • I Photos appen bliver det nemmere at søge, samt en ny tap “For you”. Photos appen kommer til at indeholde ny machine learning, så du nemt og hurtigt kan dele billeder med de venner, som har har været til samme begivenhed med.
  • Siri bliver smartere og med flere genveje. Som udvikler kan man nu selv oprette genveje til egne apps gennem Siri. Derudover får siri nu endnu flere sprog, som den kan oversætte til.
  • Family-sharing: forældre får muligheden for at begrænse den tid deres børns kan bruge i bestemte apps eller app-kategorier (f.eks spil) i løbet af en dag
  • Gruppe facetime med op til 32 personer
  • Udvidelse af Animoji – nu med tunger. Og du får mulighed for at tegne dig selv som en Memoji.

Det er længe tid, siden at jeg har set så meget frem til en ny opdatering

Google, Android:

På Google I/O 2018 offentliggjorde Google deres nyheder og der er et tydeligt billede af, at kunstig intelligens og Augmented Reality (AR) har stort fokus hos Google. Vi har kigget lidt nærmere på de teknologier, som blev vist frem over konferencen.

Vi kommer ikke uden om teknologien Google Duplex. Under Google I/O viste de optagelser fra deres Google Assistant i aktion. Se video her:

En af de andre ting, som får stor indflydelse på Android-udvikling er lanceringen af Android Jetpack. Android Jetpack indeholder en samling af værktøjer, både nye og eksisterende, som gør det nemmere og mere strømlinet at udvikle Android apps. Af nye værktøjer er der bl.a. et til at simplificere og overskueliggøre navigationen i appen samt et til at gøre eksekveringen af baggrundsopgaver mere simpel og pålidelig. Lige nu er disse funktioner stadig i alfa og tidlig tilstand, men det ser lovende ud for fremtiden. Den kommende opdatering til Android, indtil videre kaldet Android P, byder bl.a. på nye swipe funktioner og andre små tiltag, som er med til at gøre Android oplevelsen bedre.

Her er en liste af de nye funktioner, som vi kan forvente fra Google i den nærmeste fremtid:

  • Gmail kan nu komme med forslag til at færdiggøre dine sætninger.
  • Google Maps bliver mere social og du kan nemmere koordinere med dine venner. Derudover bliver Google Maps opgraderet med AR, så du endnu nemmere kan finde vej.
  • Google Lens gør det muligt at kopiere tekst på fysiske ting via kamera og ind på telefonen.

Hos Ideal Development glæder vi os til at lave apps til de nye styresystemer og få mulighed for at integrere endnu mere med AR.