Efteråret er teknologiens mekka! Og forventningerne er høje, når førende koncerner presser teknologien. Igår afholdte Google et hardware-event, hvor de blandt andet lancerede deres nye Pixel 3 smartphones.

Pixel 3 og 3 XL - design

Designmæssigt så har Google taget udgangspunkt i de forrige Pixel-modeller. De har i denne omgang dog gjort designet mere simpelt og skærmen større. Ændringerne ses særligt på bagsiden, hvor den nye Pixel 3 serie har fået glas fra top til bund. Den nederste halvdel af glasset har tekstur, som efter sigende skulle give en mere blød fornemmelse. Pixel 3 måler 5.5 tommer og 3 XL måler 6.3 tommer. Begge modeller er lanceret i sort, hvid og sart lyserød – og fås begge i enten 64 eller 128 GB.

I takt med skærmen er blevet udvidet, så har XL modellen fået et ‘notch’ over skærmen, som indeholder to frontvendte kameraer og en højtaler, som eftersigende skulle imponere musik- og spilelskere. Alt i alt er designet blevet tænkt i en mere enkel retning, hvilket derimod ikke kan siges om Pixel 3 seriens hardware. Den byder op til dans, og vil gøre det endnu sjovere og lettere at være Android-bruger.

Pixel 3 og 3 XL - Software funktioner

  • Call screen feature: Når du får et opkald, så kan du enten afvise, acceptere eller lade Google Assistenten screene opkaldet, hvor Assistenten optager hvad der bliver sagt. Assistenten vil hurtigt kommunikere videre hvad opkaldet handler om, og så kan du stadig nå at tage telefonen.
  • AR features: Hvis du for eksempelvis tager et billede af et visitkort eller et menukort, så vil informationer som telefonnumre, emails og generelt indhold blive gemt. AR hjælper dig også i forhold til udvælgelsen af billeder. Hvis de får taget billeder, hvor nogen har lukket øjne, så vil Pixel 3 automatisk foreslå et billede til dig, hvor dette er rettet op.
  • Night sight feature: Du vil nu lettere kunne tage billeder når det er mørkt.

Alt undtagen Call Screen vil være eksklusivt til Pixel 3, og vil derfor ikke i første omgang være tilgængeligt for Pixel 1 og 2. Tiltrods for det er software, så er det teknisk set nærmere Pixel 3 features.

Yderligere lancerede produkter

  • Google Home Hub – en skærm til Google Assistenten
  • Google Pixel Slate – en tablet med Chrome OS (i stedet for Android)
  • Googles Home App – bedre design og smartere måde at kontrollere enheder

.. Den kunne du godt tænke dig?

En mindre detalje er, at Googles telefoner pt. ikke forhandles i Danmark. Vi håber dog på, at Google hurtigt bliver klogere, så Android brugerne hurtigt og nemt kan få fingrene i de nye smartphones. Salget starter i USA d. 18 oktober, hvor Pixel 3 kan erhverves fra 799 dollars og Pixel 3 XL fra 899 dollars. Som plaster på såret, så kan danskerne dog snart få fingrene i Google Home højtaleren til hjemmet. Den kommer i kølvandet på lanceringen af den danske Google Assistent, og kan købes fra d. 24 oktober.

Hvis du vil være klogere på, hvad Google Assistenten kan hjælpe dig med, så læs med lige her.