Det er ikke en nyhed, at det er utroligt vigtigt, hvor dit website lander i Googles søgeresultater, og at det kan betyde meget for dit salg, om du er nummer 1 eller 10. Det er dog nyt, at Google fremover vil fokusere på andre ting, når de rangerer websites, end de hidtil har gjort. Det er særligt aktuelt for søgninger fra mobile enheder, og det er som bekendt et område, hvor der er sket en stor stigning de seneste år.

Apps direkte fra søgeresultater

En af de ting, som Google sætter fokus på er, hvorvidt du har en Android app til din virksomhed. Det betyder altså, at dit website vil blive rangeret højere af Google, hvis brugeren der søger, har din Android app installeret på sin telefon. Samtidig er Google begyndt at vise indhold fra apps direkte i deres søgeresultater. Det kan du læse mere om her. Derudover har Google også besluttet, at det bliver endnu mere afgørende, at dit website er optimeret til mobil-visning, når dine brugere søger fra telefonen. Derfor er det altså vigtigt, at du optimerer dit site til visning på mobile enheder, hvis du ikke vil miste potentielle kunder.

Slå konkurrenterne

Hos Ideal Development synes vi, at det åbner en masse spændende døre for udvikling af apps særligt til webshops, hvor SEO optimering er en stor del. Lad os forestille os, at Mikkel Jensen har en webshop, hvor han sælger sneakers. Det går godt i Mikkels shop, og han rangerer ganske fint i søgeresultaterne, men han vil gerne sælge endnu flere sneakers.

 Derfor får Mikkel lavet en Android app hos Ideal Development, hvor man kan shoppe direkte i Mikkels sneaker-butik fra sin telefon. Men de nye tiltag fra Google giver Mikkels nye app ham et boost i søgeresultaterne, og nu går det endnu bedre for Mikkels butik.

Der er desuden den ekstra gevinst, at hvis en bruger, der har Mikkels sneaker-app installeret, søger fra sin telefon, efter en vare som Mikkel har i sortimentet, vil Google vise et søgeresultat fra app’en, og hvis brugeren trykker på linket, vil han blive sendt direkte over i Mikkels app, hvis den er installeret på smartphonen. Er den ikke installeret, bliver brugeren sendt direkte til Google Play for at downloade appen. Det er smart!

Derfor skal du vælge en Android app

Vi mener, at disse nye tiltag fra Google er en perfekt mulighed for at trække fra sine konkurrenter i webshop-branchen. Hos Ideal Development har vi den nødvendige ekspertise, og vi kan udvikle en lækker Android app til dig, så du kan komme foran dine konkurrenter.