Med BabyGym app’en kan du styrke dit barn motorik allerede fra barnet er få dage gammel. Ved hjælp af BabyGym kan du nemt gøre det hjemmefra stuen. App’en giver dig nøje udvalgte øvelser til dit barn i alderen 0 – 18 måneder og er professionelt instrueret. Desuden indeholder app’en også træningsøvelser rettet mod barnets forældre.

Andreas og Bettina har haft et ønske om at udbrede baby motorik og derfor har de valgt at udvikle BabyGym Appen.

Andreas er uddannet i Cand. Scient i idræt fra Aarhus Universitet og har en masteruddannelse i undervisning og læring fra Syddansk Universitet. Bettina er privatpraktiserende ergoterapeut med speciale i babymotorik og massage, samtidig underviser hun i babygymnastik og er ekstern underviser på ergoterapeuteuddannelse indenfor børneområedet. Vi har talt med Andreas og Bettina om ideen bag BabyGym og hvorfor det skulle være en app.

 

Hvordan opstod idéen til BabyGym?

For Andreas vedkommende opstod idéen om BabyGym, da han var på barsel og manglede en god app med motorikøvelser til sit baby. Selv som idrætsunderviser var han i tvivl om, hvilke motorikøvelser han kunne lave med sit barn.

“Jeg fandt bl.a. nogle bøger med illustrationer, hvilket dog ikke giver gode oplysninger om hvordan en hel øvelse skal udføres. Jeg var også meget interesseret i at finde træningsøvelser til forældre, hvor babyen kunne være med. Da jeg ikke kunne finde nogle, så begyndte jeg selv på en række øvelse, som tog udgangspunkt i min undervisningserfaring i crossfit og grundtræning.” – Andreas

For Bettinas vedkommende var idéen bag BabyGym en mulighed med at komme “længere ud” med sit budskab omkring babymotorik. Bettina mener, at hun igennem app’en får mulighed for at inspirere til sjove ideer til lege og aktiviteter.

“Som ergoterapeut anvender jeg min viden om sansebearbejdning, neurologi, hjernens udvikling, samt hvordan leg og aktivitet kan stimulere og motivere barnet til at være aktivt. Mine overvejelser gik især på, hvordan man kunne gøre app´en alsidig, så der ikke bare fokuseres på motorikøvelser, men også på hvordan fx relationen mellem far/mor og baby styrkes.”  – Bettina

Men der er en lang vej med mange udfordringer fra ideen og til en app. Især hvis man ikke har meget kendskab til IT verdenen.

Da vi så fandt sammen med Ideal Development kunne vi se, at ideen faktisk kunne blive til noget.

Hvorfor valgte I at udvikle en app?

Der er mange fordele ved at have en app, især i dag hvor vi bruger mere tid på mobilen end før. Ifølge Bettina og Andreas er en af de grunde til at det skulle være en app fordi øvelserne kan vises tydeligt, frem for fx illustrationer i en bog. Desuden mener de at en app giver muligheden for, at en brugeren hurtigt, og let kan lære motorikøvelsen ved en tydelig og relativ kort instruktion med videofilm, tale og undertekst. Far og mor kan sidde med deres baby på den ene arm, og har muligheden for at bruge mobilen i den anden arm.

 

Hvad kan BabyGym som andre motorikapps ikke kan?

Ifølge Bettina og Andreas er der to ting som de mener er essentielle og som adskiller BabyGym fra andre motorik apps. De mener at babymotorik apps skal udarbejdes af fagfolk, som er professionelle, og til dagligt arbejder med babymotorik. Derudover mener de at deres motorik øvelser er lette at lære, fordi alle 75 øvelser er videosekvenser med både tale og undertekst. Udover et stort antal af motorikøvelser har BabyGym også 15 træningsøvelser i pakken “Fars motion”. Det er ofte mor, som lave øvelser med babyen, det vil Bettina og Andreas lave om på med fars motion pakke. Efterhånden som mor bliver helt fit fysisk efter fødslen kan hun også lave de øvelser, som kan styrke relationen mellem mor, far og baby.

 

Ideal Development og BabyGym

Når man har en ide til en app er det vigtigt at finde en virksomhed som ser mulighed i en app. Man skal være på samme niveau og man skal forstå hinanden så man sammen kan udvikle en god app som ikke kun bliver udgivet og glemt.

Hvorfor har I valgt Ideal Development som samarbejdspartner?

I arbejdet med at finde det rigtige firma til at udvikle BabyGym talte vi med flere. Men det stod dog meget hurtigt klart for os, at Ideal Development var det rigtige firma at samarbejde med. De virkede professionelle, havde gode ideer, havde produceret andre rigtige gode apps, og virkede til at være et firma, der ikke var for stort, eller for lille til at håndtere vores app-behov.
Et valg vi, her et lille år efter, fortsat er rigtig glade for.

Har I og BabyGym til formål at gøre folk mere opmærksomme på hvor vigtig motorik er?

“Jo det er klart, at vi har et stort ønske om at kunne hjælpe nybagte forældre til at forstå, hvor vigtigt motorik er for deres baby. Det er noget vi nævner i app’en, og på vores hjemmeside. I den forbindelse vil vi selvfølgelig inddrage forskningen. Dårlig motorik hos babyer, børn og unge er også noget vi selv har set i vores virke som hhv. ergoterapeut og idrætsunderviser. “ – Bettina og Andreas