Apple HomeKit blev lanceret af Apple i september 2014, og er siden hen blevet videreudviklet en hel del. Siden Apple udgav HomeKit frameworket, har det været muligt at udvikle apps, som kommunikerer med HomeKit produkter.

I den nyeste version af Apple HomeKit er det nemmere at komme fra start, når man skal udvikle et nyt produkt. Førhen krævede Apple en chip i det hardware, som er forbundet med Apple HomeKit, nu kræves der i stedet implementering af specifikt software fra Apple.

I modsætning til andre home automation løsninger, er det vigtigt at pointere at Apple HomeKit fungerer ved at HomeKit enheden og ens telefon skal være på samme netværk. Du kan således ikke som udgangspunkt styre en enhed, hvis du er ude af huset, dog er dette muligt, hvis man har et 3. generations Apple TV eller nyere koblet til netværket og sat op til at være HomeKit Hub.

I september 2016 udgav Apple iOS 10, som indeholdte en app ved navn “Home”. Home er Apples bud på en app, som samler alle Apple HomeKit enhederne under et tag. Med denne app, kan man kommunikere med alle Apple HomeKit enhederne. Disse enheder kan være lyspærer, låse, termostater m.m.

 

iOS 11 kommer med flere konfigurations muligheder

Med iOS11 er det blevet endnu nemmere og der er kommet mange flere konfigurations muligheder. Apple HomeKit må betegnes, som en af de mere moderne teknologier på markedet inden for home automation.

For at sælge produkter kommercielt, skal virksomheden godkendes til Made for iPhone programmet. Dette er en proces, hvor virksomheden godkendes af Apple til at må producere hardware der f.eks. benytter Apple HomeKit.

Hos Ideal Development oplever vi en stigende interesse for apps, som integrerer med Apple HomeKit og vi forventer stigende interesse inden for home automation i den nærmeste fremtid.