Menu
nav

Fra idé til app

27. Feb 2015

Hvad skal der til, før din fantastiske idé bliver til en mindst lige så fantastisk app? Vi giver en guidet tur til hvordan en app bliver skabt.

 

Hvis man ikke har erfaring med at lave apps til smartphones eller tablets, kan det virke som en fuldstændig uoverskuelig proces, man skal igennem, før man endelig står med sin app i hånden. Derfor har vi lavet denne guide, så du kan se, hvad der skal ske, før din idé kan blive til en app i samarbejde med iDeal Development.

 

Det første skridt er naturligvis, at du skal have en bæredygtig idé til en app, eller et konkret problem, som kan løses med en app. De apps der er mest kendt i offentligheden, er ret komplekse apps, der kan mange ting, men mange virksomheder får faktisk også udviklet apps, som de bruger internt til at gøre livet nemmere for deres medarbejdere. Der er med andre ord intet krav om, at din idé skal være den næste Endomondo, for at det kan blive til rigtig god app løsning.

 

Undersøg markedet

Når du har styr på din idé, er det klogt at undersøge markedet for at se, om der er en anden app, der allerede kan de ting, som du efterspørger. Det var der ikke? Fedt. Så lad os komme videre i forløbet. Nu er det ved at være tid til, at du overvejer, hvem målgruppen for din app er, og hvordan du rammer dem.

 

Er din målgruppe stor nok til, at det kan betale sig for dig at få udviklet app’en? Hvilke enheder bruger din målgruppe? Det er den slags spørgsmål, som du skal overveje, inden du går videre i processen. Vi må ikke glemme økonomi. Det er vigtigt, at du har en idé om, hvad du vil bruge på at få din app udviklet. Når du ved det, er det lettere at finde ud af, hvor kompliceret en app du kan få designet og udviklet. Det kan du læse mere om her.

 

Skriv det ned

Det næste skridt på vejen er, at du sætter dig ned og laver en konkret beskrivelse af dine forventninger til din app. Det er vigtigt, at du har tænkt over, hvilke funktioner der skal være i app’en, og eventuelt hvordan din app skal tjene penge, hvis det altså er meningen. Nu skal du ikke tabe pusten, for det er absolut ikke en 40 siders forretningsplan vi snakker om her, men derimod et mere overordnet kig på dit koncept, så vi hos iDeal Development ved, hvad du er ude efter og derfra kan rådgive dig bedst muligt.

 

Det er vores erfaring, at dette dokument bliver et godt værktøj videre i processen, og samtidig er det smart, at man konkret har overvejet, hvilke funktioner der reelt er nødvendige i app’en, og ikke bare ukritisk har valgt det hele. De bedste apps er ofte dem vi kalder “single purpose apps”, som er de apps der har ét virkeligt skarpt fokus og gør den ene ting rigtig godt. Når du sender os dit koncept og din liste over app’ens funktioner, kan vi hos iDeal Development med vores ekspertise som app udviklere ret hurtigt rådgive dig om projektet, vurdere hvor lang tid udviklingen vil tage samt give dig et overslag på en pris.

 

Lad os komme i gang

Nu er vi nået til det punkt, hvor det begynder at blive rigtig sjovt. Hvis du vælger at få designet og udviklet din app hos iDeal Development, holder vi normalt en workshop, hvor vi sammen finpudser konceptet og afstemmer forventninger til app’en. Vi synes, at det er en optimal måde at starte projektet på og samtidig lære hinanden bedre at kende. Vi har erfaring med, at dette er godt givet ud og derved sørger for, at vi kommer i mål med den bedst tænkelige løsning.

 

Når vi har lagt os fast på, hvordan app’en skal se ud, og hvilke funktioner den skal have, udarbejder vi en såkaldt kravspecifikation. Det er et dokument, hvor vi med skærmbilleder går hele app’en igennem og beskriver, hvad der sker på de forskellige billeder samt hvordan navigationen fungerer. På denne måde kan du altså få et visuelt billede af, hvordan din app kommer til at se ud og fungere, når udviklingen er færdig.

 

Udvikling og test

Hos iDeal Development har vi et skarpt team af app udviklere, og nu sætter vi for alvor dem i arbejde. Mens din app bliver kodet og udviklet hos os, får du løbende tilsendt test-versioner, så du kan følge med i processen. Selve test-forløbet er meget vigtigt, så app’en kommer til at fungere 100% når den er live i app storen.

 

Når udviklingen og test-forløbet er færdig, er app’en sådan set klar til at blive udgivet. Afhængigt af hvilken platform du har valgt, sker det på forskellige måder. En app til Apple skal godkendes af Apple, mens f.eks. en Android app ryger direkte online efter blot nogle timer. Vi anbefaler altid, at man vælger at få koblet nogle analyseværktøjer på app’en, så du efterfølgende kan overvåge, hvordan din app klarer sig, og det er også med disse værktøjer, at man ofte får ideer til udvidelser og opdateringer fremadrettet.

 

Vi håber, at denne guide har givet dig en bedre forståelse af, hvad der skal til, for at din gode idé bliver til en solid app. Hvis du gerne vil have udviklet en app, må du endelig skrive til os, så kontakter vi dig. Det kan du gøre lige her.