Menu
nav

Cases

Appy Days 2014

Appy Days 2014

Kunde

Platform

Appy Days

Android, iPhone

Danmarksmesterskabet i app-udvikling, Appy Days, er en årlig tilbagevendende konkurrence på to dage, hvor man kan dyste om at designe og udvikle den bedste app.

Alle kan deltage, så længe man er dygtig, ambitiøs, har en grundlæggende viden om app-udvikling og viljen til at blive 100-meter-mester i app-udvikling og digitalt koncept design.

Konkurrencen afholdes ved at 10 udvalgte virksomheder med en app-idé matches med projektledere, grafikere og app-udviklere. Herefter skabes der værdi for alle parter, idet virksomhederne får værdifulde input, mens app-eksperterne afprøver sine kompetencer, arbejder sammen som team og udretter mirakler.

I forbindelse med Appy Days 2014, som var fjerde gang, den sjove og udfordrende konkurrence blev afholdt, sponsorerede iDeal Development en app til eventet.

App’en giver inspiration til og demonstrerer, hvordan man kan bruge en af de nyeste teknologier indenfor apps, nemlig beacons.

 

Beacon teknologi
Beacons er teknisk set en super lille computer, som udsender et bluetooth signal, der kan opfanges af alle moderne smartphones og tablets. Man kan tænke på en beacon som et lille fyrtårn, der er installeret på en bestemt lokation og udsender sin tilstedeværelse til alle skibe (smartphones) omkring den. Afstanden mellem smartphone og beacon kan være helt ned til 5 cm og op til 70 meter. Telefoner og andre smarte devices indenfor denne afstand kan opfange bluetooth signalet, uden beacon og telefon skal parres, og derved estimeres distancen til en beacon ved at måle det modtagne signals styrke. Jo tættere du er på en beacon, desto stærkere er signalet.

Smartphones kan opfange signal fra flere end én beacon på samme tid. Hvis der er tre eller flere beacons indenfor ovennævnte afstand, beregner telefonen afstanden til hver beacon og bruger disse data til at estimere den relative lokation. Denne teknik er noget sømænd har brugt i årevis, når de skulle navigere på det åbne hav ved hjælp af fyrtårne eller stjernehimlen. Hver beacon kan identificeres unikt, fordi de udsender bluetooth signalet med hvert sit ID.

Når man har et beacon-ID og en afstand til denne beacon, får man en mikro-lokation og en kontekst. Det vil sige, at man kan tage den enkelte beacon og afhængigt af dennes afstand til en smartphone, kan man vise forskellige aktioner/skærmbilleder i en app på brugerens smartphone.

Beacon Hunt – virtuel skattejagt

Ved hjælp af denne teknologi har vi udviklet en Beacon Hunt i Appy Days 2014 app’en, som foregår ved at:

 

1.  Deltagerne til eventet scanner en QR-kode opsat i et lokale på Silkeborg Business College, hvor Appy Days blev afholdt.

 

2. Efter scanning detekteres tre beacons, som er gemt forskellige steder, hvorefter jagten på dem går ind.

 

3. Man vælger én beacon, som man først vil finde og går i den retning pilen peger.

 

4. Indikatorer i app’en viser, om tampen brænder, dvs. hvor langt der er til den gemte beacon, og om man går i den rigtige retning.

 

5. Efter den første beacon er fundet findes de resterende to på samme måde – alt sammen mens tiden tikker.

 

6. Når legen er færdig kan man registrere sin tid på Facebook, og vinde en iPad hvis man er den hurtigste Beacon Hunter.

 
 

Inspiration til andre brancher og formål

Foruden at være en sjov virtuel skattejagt, giver denne app inspiration til, hvordan man kan bruge beacon-teknologien. Især indenfor detailbranchen er der uendelige muligheder med f.eks. in-store analyser, proximity marketing, navigation til bestemte varer og pengeløs betaling. Uanset hvordan det udføres er målet med brugen af teknologien den samme, nemlig at give en ekstraordinær god brugeroplevelse.

 

Mere om app’en

Udover denne event-aktivitet indeholder Appy Days 2014 app’en også info om DM i app-udvikling, program for eventet og beskrivelse af de cases, der arbejdes med ved Appy Days 2014.

AppyDays 2014 app’en er udviklet til både iPhone og Android smartphones, og er tilgængelig nu, men kræver udstyr i form af QR-kode og beacons, der kun var tilgængelige ved eventet.

 

Appy Days 2014 menu

Intuitiv menu

App'en er udstyret med en lækker og intuitiv menu, hvor boblerne animeres op og ned med en lækker bounce effekt.

Appy Days 2014 Beacon Hunt

Beacon Hunt konkurrence

Beacon Hunt er en konkurrence om at finde beacons hurtigst! Spillet fungerer som "Tampen brænder", hvor en indikator intensiveres jo tættere man kommer på en beacon.

Appy Days 2014 Program

Se programmet

App'en giver et hurtigt overblik over dagens program, og tæller samtidig ned til næste aktivitet.

Intuitiv menu

Find rundt i app'en med den lækre intuitive menu, boblerne animeres op og ned med en lækker bounce effekt.

Se programmet

Programmet er implementeret i app'en, så du kan følge med i dagens aktiviteter.

Beacon Hunt

Spil Beacon Hunt med app'en og find de forskellige beacons.

Følg pilene

I Beacon Hunt indikerer pilene hvilken vej du skal gå for at finde en beacon.

"Tampen brænder"

Beacon hunt fungerer ligesom "tampen brænder", hvor en indikator viser hvor tæt på en beacon du er.

Se de forskellige cases

Her kan du læse om de forskellige cases inden Appy Days starter.

Gå bagom app'en

Gå bagom app'en og lær mere om iDeal Development.

Ring til os!

+45 30 64 51 51
Kasper Thomsen - Business Developer & Partner

Kasper Thomsen

Business Developer & Partner
kt@idealdev.dk

Vi ringer til dig!